Incompany

 

 

Incompany aanbod

De Veerkracht Academy biedt een passend traject voor iedere medewerker.

  • Coaching
  • InCharge Programma (5 sessies)
  • Veerkrachtige teams
  • Reset dag
  • Leiderschapsprogramma Lead from Within
  • Op maat Teamtrajecten
  • Cultuur & Verandertrajecten

Actuele thema's

Persoonlijke ontwikkeling

Leiderschap- en teamontwikkeling

Cultuur van veiligheid en vertrouwen

Samenwerking en communicatie

Lager verzuim

Duurzame inzetbaarheid

Resultaten

Minder uitval

Snellere terugkeer in het arbeidsproces

Toegenomen gevoel van vertrouwen en veiligheid

Toegenomen leiderschap

Stevig staan in tijden van verandering

Meer bevlogenheid

Meer eigenaarschap

Meer onderlingen verbinding

Een greep uit de HR uitdagingen

‘We willen onze medewerkers uitrusten met skills om het tempo en de uitdagingen aan te blijven kunnen’

‘We hebben een aantal medewerkers die te lang teveel stress ervaren en hulp nodig hebben’

‘We willen onze medewerkers uitrusten met skills die nodig zijn om de komende verandering goed te begeleiden’

‘We willen concreet invulling geven aan het speerpunt ‘vitaliteit”

‘We willen werken aan duurzame inzetbaarheid’

‘We doen wel e.e.a. rond leefstijl, maar nog niks op mentaal en emotionele vitaliteit’

‘We willen onze medewerkers echt een duurzame stap laten zetten in persoonlijke ontwikkeling’

 

 

 

Coaching

Je bent klaar voor verandering, voor persoonlijke ontwikkeling. Je bent er aan toe om te reflecteren en je bewust te worden van wat je denkt, voelt, doet en wat echt belangrijk voor je is. Vanuit een toenemend bewustzijn groei je stap voor stap toe naar meer intrinsieke keuzes, meer impact en regie. Een proces van zelfonderzoek, transformatie, wijsheid en kracht.

In Charge programma (5 x 3 uur)

Hoe we ook, in deze wereld van snelheid, afleiding en overvloed, neigen te grijpen naar controle, vraagt het leven van je om leiding te nemen over je binnenwereld. Het InCharge programma leert je om de wijsheid van gedachten, gevoelens en lichaam aan te spreken. Hierdoor ontwikkel je een sterk innerlijk kompas, ervaar je meer regie, lukt het je om óók onder moeilijke omstandigheden geaard blijven, leer je effectief omgaan met stress, behoud je een heldere focus en ervaar je een sterkte verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veerkrachtige Teams

In veel bedrijven neemt de snelheid en de prestatiedruk toe en wordt er sterk gefocust op korte termijn resultaten. Deze ‘quick fix’ lijkt teams vooral uit te hollen, doordat er geen tijd wordt genomen om werkelijk van situaties te leren en motivatie neemt af door weinig verdiepende interactie en het ervaren van onvoldoende regie. 

Een teamtraject kan naar wens ondersteund worden met de Veerkracht Team Scan die snel en eenvoudig inzichtelijk maakt hoe veerkrachtig het team en elk individu op dit moment is, en maakt zichtbaar wat het team te doen heeft om volledige potentie aan te spreken.

Reset dag

Reset dagen zijn ontwikkeld om als organisatie laagdrempelig (bijvoorbeeld periodiek) te investeren in zelfzorg en welzijn van medewerkers. Tijdens deze 1- daagse training op een fijne buitenlocatie, staat één van de volgende 6 actuele thema’s centraal: Stress Regulatie, Betekenis & Bezieling,  Energiemanagement, Ontspanning & Balans, Aandacht & Focus. De ervaringsgerichte oefeningen (o.a beweging-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen), inspirerende inhoud, reflectieve opdrachten en de stilte dragen bij aan het welbevinden van de medewerkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lead from within

Voorbij cognitie en vaardigheden heeft een sterk leidinggevende het vermogen zijn innerlijke staat bij te sturen om zo maximaal potentieel en wijsheid aan te spreken. Wanneer iets niet naar wens gaat, zijn leiders geneigd meer gas te geven, maar veelal verliest hij/zij hierdoor innerlijke leiding. Dit maakt dat situaties zich blijven herhalen, dat ergernissen toe nemen en scherpte, verbinding, bezieling en energie verloren gaan.

Dit 6 tot 12 maanden durende leiderschapsprogramma gaat voor energiek, zelfsturende en bewuste persoonlijkheden die veerkrachtig zijn, hun omgeving bekrachtigen, de moed hebben om zich kwetsbaar op te stellen en geloof en hart hebben voor de taak die zij op zich genomen hebben.

Wil je meer weten over ons aanbod en begeleiding? Neem contact op via onderstaand formulier of mail ons op info@veerkrachtacademy.com